Fien Wijnant

Fien Wijnant
Kinesitherapeute - specialisatie algemene- en perinatale kinesiterapie

Wie Ben ik

Ik ben Fien Wijnant, zelfstandige kinesitherapeut, in 2021 ben ik afgestudeerd aan de vrije universiteit brussel met als specialisatie inwendige aandoeningen.

 

Doelgroep

Bij mij kan je terecht voor

Pre en postnatale zwangerschapsbegeleiding

 • Tijdens de prenatale periode proberen we de toekomstige mama en papa’s voor te bereiden zowel fysiek als mentaal. We geven informatie mee over de ademhalingstechnieken en proberen buik-, rug-, en bekkenbodemspieren te trainen zodat je lichaam optimaal is voorbereid.
 • Postnatale kinesitherapie: De postnatale oefeningen worden opgestart na de controle bij de gynaecoloog (6 tot 8 weken na de bevalling). Deze oefeningen zijn vooral gericht naar het versterken van de rug, buik, en bekkenbodemspieren, met oog op het heropbouwen van de conditie.

 

Algemene kinesitherapie

De algemene kinesitherapie richt zich op het behandelen van klachten en blessures aan het bewegingsapparaat bij zowel kinderen als volwassenen. Denk hierbij aan pijn aan spieren en gewrichten:

 • –  acute of chronische nek- of rugproblemen
 • –  sportletsels (enkelverstuikingen, tenniselleboog,…)
 • –  evenwichtstoornissen
 • –  revalidatie na operatie
 • –  chronische pathologieën
 • –  andere: reumatoïde artritis, MS, Parkinson, ALS, Fibromyalgie, CVS,…

Samen gaan we op zoek naar een persoonlijk schema met realistische doelen waarbij rekening wordt gehouden met alle facetten van de gezondheid. Hierbij wordt aandacht besteed aan een gepaste manuele behandeling met een persoonlijke actieve oefentherapie en thuisoefeningen.

Postoperatieve revalidatie
Verder kan manuele therapie een belangrijke vervolg zijn op een chirurgische ingreep zoals onder andere een prothese, carpaal tunnel syndroom, operaties na trauma’s… Een succesvolle operatie stopt niet in het operatiekwartier. Het hangt mede af van een goed gedoseerde en verstandig opgebouwde revalidatie.

 

Oncologische revalidatie

Hierbij proberen we de neveneffecten van de medische behandelingen aan te pakken. Door middel van een aangepast trainingsprogramma proberen wij je kracht en conditie te verbeteren en vermoeidheid te verminderen.

 

Cardiale revalidatie

Cardiale en respiratoire revalidatie omvat het opnieuw opbouwen van de fysieke conditie bij patienten met een verhoogd risico op hart-en vaatziektes of na een hartoperatie. Een op maat gemaakt oefenprogramma wordt opgesteld in overleg met uw behandelende arts.

 

Bereikbaarheid

Ik ben telefonisch bereikbaar op het nummer 0474/994983 of via mail: [email protected]

 

Tarieven

Consult

Voor een kinesitherapeutische sessie worden de tarieven opgelegd door het RIZIV gehanteerd. Er wordt afgerekend per consultatie, dit kan contant, met de Bancontact-app of via Payconiq.

 

Terugbetaling

Alle ziekenfondsen betalen, na het indienen van uw voorschrift en bijbehorend getuigschrift een deel van de sessie terug.

 

Annulatie

In geval de afspraak niet kan worden nagekomen, wordt gevraagd minstens 24 uur op voorhand te verwittigen. Indien dit niet gebeurt, zal de consultatie alsnog worden aangerekend. Dank voor uw begrip.

 

Wat meebrengen 1e sessie

  • –  Voorschrift van dokter
  • –  Electronische identiteitskaart
  • –  Klevertje van de mutualiteit en/of gegevens van de verzekeringsinstelling
  • –  Ev. verslagen en beeldvorming (RX, scan, echo, inspanningstest,…)
  • –  Gegevens verzekeringsdossier bij arbeidsongeval
  • –  Sportieve kledij

 

Back to Top
Free Events Calendar Plugin