Remko De Smedt

Remko De Smedt
Kinesitherapeut - Specialisatie Manuele therapie

WIE BEN IK

Ik ben De Smedt Remko, zelfstandig kinesitherapeut, en ben in 2019 afgestudeerd als Master of Science in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, optie Manuele therapie aan de Vrije Universiteit Brussel.

In 2020 heb ik ook een postgraduaat opleiding Manuele Therapie succesvol afgerond.

 

DOELGROEP

Mens sana in corpore sano, een gezond lichaam, je goed in je vel voelen, pijnvrij functioneren en nog veel meer.

Kinderen en volwassenen met klachten en blessures aan het bewegingsapparaat: pijnlijke rug of nek, enkelverstuikingen, tenniselleboog, … . Kortom, alle behandelingen die de klachten en dysfuncties van de getroffen zones herstellen of verbeteren. 

Sporters begeleiden, ieder op zijn niveau. Om te sporten op eender welk niveau, dient het lichaam harmonisch te functioneren. Manuele therapie kan samen met oefentherapie en stabilisatietraining sportletsels oplossen alsook helpen voorkomen in de toekomst.

Verder kan manuele therapie een belangrijke vervolg zijn op een chirurgische ingreep zoals onder andere een prothese, carpaal tunnel syndroom, operaties na trauma’s… Een succesvolle operatie stopt niet in het operatiekwartier. Het hangt mede af van een goed gedoseerde en verstandig opgebouwde revalidatie.
Samen gaan we op zoek naar een persoonlijk schema met realistische doelen waarbij rekening wordt gehouden met alle facetten van de gezondheid. Hierbij wordt aandacht besteed aan een gepaste manuele behandeling met een persoonlijke actieve oefentherapie en thuisoefeningen.

 

BEREIKBAARHEID

Ik ben telefonisch bereikbaar op het nummer 0479/33.44.25 of via mail: [email protected]

 

TARIEVEN 

Consult                                   

Voor een kinesitherapeutische sessie worden de tarieven opgelegd door het RIZIV gehanteerd. Er wordt afgerekend per consultatie, dit kan contant, met de Bancontact-app of via Payconiq.

Terugbetaling                     

Alle ziekenfondsen betalen, na het indienen van uw voorschrift en bijbehorend getuigschrift, 12,28€ per sessie terug.

Annulatie                              

In geval de afspraak niet kan worden nagekomen, wordt gevraagd minstens 24 uur op voorhand te verwittigen. Indien dit niet gebeurt, zal de consultatie alsnog worden aangerekend. Dank voor uw begrip.

Wat meebrengen 1ste sessie:

  • Voorschrift van dokter
  • Electronische identiteitskaart
  • Klevertje van de mutualiteit en/of gegevens van de verzekeringsinstelling
  • Ev. verslagen en beeldvorming (RX, scan, echo…)
  • Gegevens verzekeringsdossier bij arbeidsongeval
  • Sportieve kledij
Back to Top
Free Events Calendar Plugin