Michaël Dupont

Michaël Dupont
Osteopaat - Spec. Baby's, Kinderen, Volwassenen & Sporters

DIPLOMA

Ik studeerde af als kinesitherapeut in 2005. Het daarop volgende academiejaar begon ik de studies

osteopathie in dagonderwijs aan het IAO (International Academy of Osteopathy) te Gent. Deze school werd erkend door het Ministerie van Volksgezondheid. In 2009 behaalde ik de titel van gediplomeerde osteopaat “Osteopaat D.O.”.  D.O. betekent ‘Diplomated Osteopath’. D.O. staat garant voor een goed, degelijk opgeleid osteopaat.

Daarnaast mocht ik ook mijn diploma Bachelor in Science with Honours in Osteopathy (Bsc. (Hons.) Ost. Med.) in ontvangst nemen aan de ‘University of Wales’ te Cardiff. Dit is een Europees erkend diploma.

 

ERKEND OSTEOPAAT

Als erkend osteopaat ben ik aangesloten bij het UPOB – BVBO, de Beroepsvereniging van de Belgische Osteopaten. Als professionele osteopaat ben ik ook erkend door de Belgische mutualiteiten.

 

SPECIALISATIES 

Van een osteopaat D.O. wordt verwacht dat hij jaarlijks minstens één postgraduaat opleiding volgt. Dit om een continue vorming na te streven en op de hoogte te blijven van nieuwe technieken en/of behandelingswijzen. Daarom heb ik mij in de afgelopen jaren heb verdiept in diverse zaken. Hieronder volgt een kleine overzicht:

  • Zwangere vrouwen, baby’s en kinderen
  • Sport
  • Voedingsconsulentie (algemeen, sport, zwangere vrouwen, baby’s en kinderen)
  • Stressmanagement

 

DOELGROEP

Van baby’s & kinderen, pubers en jongvolwassen tot volwassenen. Iedereen kan terecht bij een osteopaat.

Om u een beeld te geven van mogelijke klachten waarvoor u naar de osteopaat kan stappen surft u verder naar www.osteodupont.be 

Deze weergegeven lijst van indicaties is zeker niet volledig. Mocht u uw klacht niet terug vinden of hebt u vragen, aarzel niet om contact met me op te nemen.

Er zijn ook klachten die een osteopaat niet kan verhelpen. In dat geval wordt dit met de patiënt besproken en eventueel doorverwezen. In veel van zulke gevallen kan de osteopaat wel de bijbehorende pijn helpen verlichten.

 

WAT IS OSTEOPATHIE

Wilt u meer weten over osteopathie, surf dan gerust verder naar o www.osteodupont.be. Daar lees je oa.:

 

BEREIKBAARHEID

Ik ben telefonisch bereikbaar op het nummer 0496/47.82.83, en ook via  [email protected].

 

PRAKTIJKEN

Ik ben aanwezig in Groepspraktijk Dupont van maandag t.e.m. vrijdag van 9.00u tot 18u.

Avondconsultaties (na 19.00u) zijn ook mogelijk in de privé praktijk, Osteo Dupont, Gemeentehuisstraat 5, 1740 Ternat.

Via mijn online agenda kan u afspraak maken in beide praktijken.

 

TARIEVEN

Een eerste osteopathische consultatie duurt 45 minuten (anamnese, onderzoek, behandeling). Vervolgbehandelingen duren gemiddeld 30 minuten. Het tarief bedraagt 50 euro

 

 

TERUGBETALING                    

Osteopathie wordt in België door de meeste ziekenfondsen gedeeltelijk terugbetaald, op voorwaarde dat de behandeling uitgevoerd wordt door een erkend professioneel osteopaat. De Belgische mutualiteiten hebben een lijst opgesteld waarin alle erkende osteopaten zijn in opgenomen. De meeste mutualiteiten betalen 5 keer per jaar 10 tot 12,5 euro terug. Neem contact op met uw mutualiteit voor het juiste bedrag en aantal terugbetalingen per jaar bij een erkend osteopaat DO. Er zijn ook een aantal verzekeringsmaatschappijen die osteopathie 1 maand voor en 3 maanden na een hospitalisatie vergoeden. U neemt best contact op met uw ziekenfonds en verzekeringsmaatschappij om de exacte voorwaarden en tarieven te bekomen.

 

ANNULATIE              

Wanneer een afspraak niet kan worden nagekomen, gelieve 24 uur op voorhand te verwittigen? Zoniet zijn wij genoodzaakt de behandeling aan te rekenen voor de gereserveerde tijd omwille van de lopende wachtlijst van patiënten. Bedankt voor uw begrip.

Back to Top
Free Events Calendar Plugin

Wij zijn verhuisd!

Je kan ons nog steeds terugvinden op onderstaande locaties!

TERNAT:

LENNIK:

Dit zal sluiten in 21 seconden