Joyce Timmermans

Joyce Timmermans
Kinesitherapeute - Specialisatie Zwangeren & mama's

WIE BEN IK

Ik ben Joyce Timmermans, zelfstandig kinesitherapeute, en ben in 2015 afgestudeerd als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Vrije Universiteit Brussel. In 2017-2018 volgde ik een opleiding Psychomotorisch onderzoek en remedial teaching bij kinderen (ZIN WEG). Door de jaren heen heb ik mijn focus gelegd op pre – en postnatale kinesitherapie en op het begeleiden van beginnende sporters.

 

DOELGROEP

Bij mij kan u terecht voor:

1/ Pre- en postnatale zwangerschapsbegeleiding

Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam veel veranderingen. De zwangerschap beïnvloedt onder meer je houding, soepelheid, evenwicht, stabiliteit, spierkracht, beweeglijkheid en ademhaling.

Zwangerschapskinesitherapie helpt je om die veranderingen op te vangen en je optimaal voor te bereiden op de bevalling.

Via individuele sessies wordt je voorbereid op de aanstaande bevalling: weeën opvangen, puffen, persen,…. Hiernaast wordt er houdings- en bewegingsadviesgegeven, de buikademhaling wordt aangeleerd, alsook bekkenbodemspieroefeningen (aanspannen, ontspannen en coördinatie-oefeningen als voorbereiding om vaginaal te leren persen).

Na de bevalling versterken we de bekkenbodemspieren, diepe buik-, rug- en bilspieren. Tevens wordt er een oefenschema samengesteld om terug de conditie van tevoren te herwinnen.

Ik begeleid ook de groepslessen Zwangerfit, MamaFit en HealthyFit, MamaFit 2.0 en de Start to Buggyrun. Samen doorlopen we deze lessenreeksen om het nieuwe leven als mama in te gaan, met een vleugje me-time!

 

2/ Beginnende sporters 

DOELGROEP:

–  Kinderen en volwassenen met klachten en blessures aan het bewegingsapparaat. Hierbij wordt aandacht besteed aan een gepaste manuele behandeling met een persoonlijke actieve oefentherapie.

–  Zowel amateuristische als professionele sporters krijgen een behandeling op maat, dit kan gaan van een trainingsschema voor revalidatie als voor blessure preventie.

–  Pre – en postoperatieve letsels

–  Acute of chronische klachten, al dan niet opgelopen tijdens het sporten.

 

BEREIKBAARHEID

Ik ben telefonisch bereikbaar op het nummer 0495/88.95.68  of via mail: [email protected]

 

TARIEVEN

Consult

Voor een kinesitherapeutische sessie worden de tarieven opgelegd door het RIZIV gehanteerd.

Annulatie In geval de afspraak niet kan worden nagekomen, wordt gevraagd minstens 24 uur op voorhand te verwittigen. Indien dit niet gebeurt, zal de consultatie alsnog worden aangerekend. Dank voor uw begrip.

WAT MEEBRENGEN EERSTE SESSIE

  • Voorschrift van dokter
  • 2 klevertjes van de mutualiteit
  • Identiteitskaart
  • Sportieve kledij
Back to Top
Free Events Calendar Plugin