Hannah Willocx

Hannah Willocx
Kinesitherapeute - Specialisatie Zwangeren, Baby's & Kinderen

WIE BEN IK

Ik ben Hannah Willocx, zelfstandig kinesitherapeut, en ben in 2016 afgestudeerd als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, optie inwendige aandoeningenaan de Vrije Universiteit Brussel. In 2017-2018 volgde ik een opleiding Psychomotorisch onderzoek en remedial teaching bij kinderen. Tevens ben ik werkzaam in het UZ Brussel op de afdeling pediatrie.

 

DOELGROEP

Bij mij kan u terecht voor:

1/ Pre- en postnatale zwangerschapsbegeleiding

Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam veel veranderingen. De zwangerschap beïnvloedt onder meer je houding, soepelheid, evenwicht, stabiliteit, spierkracht, beweeglijkheid en ademhaling.

Zwangerschapskinesitherapie helpt je om die veranderingen op te vangen en je optimaal voor te bereiden op de bevalling.

Via individuele sessies wordt je voorbereid op de aanstaande bevalling: weeën opvangen, puffen, persen,…. Hiernaast wordt er houdings- en bewegingsadviesgegeven, de buikademhaling wordt aangeleerd, alsook bekkenbodemspieroefeningen (aanspannen, ontspannen en coördinatie-oefeningen als voorbereiding om vaginaal te leren persen).

Tevens krijg je uitleg gegeven over diastase, vena cava syndroom, bekkeninstabiliteit, oedeembehandeling en urineverlies. Na de bevallingversterken we de bekkenbodemspieren, diepe buik-, rug- en bilspieren. Tevens wordt er een oefenschema samengesteld om terug de conditie van tevoren te herwinnen.

 

2/ Respiratoire kinesitherapie                      

Het doel van de respiratoire kinesitherapie is om de longenzo snel mogelijk vrij te krijgen van slijmenof belemmeringen die de normale ademhaling verstoren en dit door middel van autogenedrainage, bouncing, gebruik van hulpmiddelen (PEP, Flutter) en het aanleren van de juiste inhalatietechnieken. Dit is effectief bij verschillende luchtwegproblemen, bij chronische ziekten (zoals mucoviscidose en astma), maar ook bij bronchitis en longontsteking.

 

BEREIKBAARHEID

Ik ben telefonisch bereikbaar op het nummer 0496/47.82.83 of via mail: info@groepspraktijkdupont.be

 

TARIEVEN

Consult

Voor een kinesitherapeutische sessie worden de tarieven opgelegd door het RIZIV gehanteerd.

Annulatie In geval de afspraak niet kan worden nagekomen, wordt gevraagd minstens 24 uur op voorhand te verwittigen. Indien dit niet gebeurt, zal de consultatie alsnog worden aangerekend. Dank voor uw begrip.

WAT MEEBRENGEN EERSTE SESSIE

  • Voorschrift van dokter
  • Klevertje van de mutualiteit
  • Identiteitskaart
  • Sportieve kledij
Back to Top
Free Events Calendar Plugin