De Weerdt Ellen

De Weerdt Ellen
Pré -en postnataal counselor

Ik ben Ellen De Weerdt, ik werk als vroedvrouw op de diensten materniteit en verloskwartier in het Sint-Elisabeth ziekenhuis te Zottegem. Daarnaast werk ik als counselor binnen de perinatale periode. Ik volgde de opleiding tot postpartum consulent, onder leiding van Lieve Van Weddingen en de opleiding “psychische gezondheid rond zwangerschap en bevalling” bij An-Sofie Van Parijs.

 

Als zwanger worden een uitdaging is en niet verloopt zoals gehoopt dan brengt dit heel wat zorgen, angsten, verdriet, twijfels, emoties en gevoelens met zich mee. Naast het medische aspect is het mentale aspect van even groot belang en kan emotionele ondersteuning en begeleiding een noodzaak zijn.

 

Als je in verwachting bent of moeder bent dan wordt er van je verwacht dat je gelukkig bent en ben je op zoek naar die roze wolk waar iedereen het over heeft.

Het (aanstaande) moederschap brengt naast momenten van geluk en blijdschap echter ook vragen, angsten, twijfels en teleurstellingen met zich mee. Vele moeders raken hierdoor de pedalen kwijt en zijn op zoek naar een evenwicht.

Hinderen één of meerdere emoties, gedachten of gevoelens zoals verdriet, schaamte, stress, onrust, piekeren, veel huilen, onrust, angsten, twijfels, onzekerheid, teleurstellingen je om voluit te genieten? Worstel je met jezelf en/of het moederschap?

Je vindt bij mij een luisterend oor binnen een vertrouwelijke en warme sfeer.

 

 

Op jouw vraag werk ik samen met andere hulpverleners zoals je vroedvrouw, je huisarts, je gynaecoloog, je psycholoog, … .

Ik richtte samen met 2 collega’s De Veilige Driehoek VZW op. We bieden een vangnet voor (wens)ouders, verspreiden informatie, brengen lotgenoten samen, geven lezingen en vormingen.

 

Beschikbaarheid

Ik ben bereikbaar op het nummer 0468 20 27 of via het e-mailadres [email protected]

Tarieven 

Een gesprek kost 50€ en duurt 60 minuten.

Terugbetaling

Mijn gesprekken vallen niet onder het terugbetalingstarief.

Annulatie

Indien de afspraak niet kan worden nagekomen gelieve dan minstens 24 uur op voorhand te verwittigen. Indien dat niet gebeurd zal de afspraak alsnog worden aangerekend. Bedankt voor uw begrip.

Back to Top
Free Events Calendar Plugin