Ik ben Anouck Leo, zelfstandig kinesitherapeut. Ik ben in 2020 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Brussel als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met specialisatie Neurologische aandoeningen. Nadien heb ik nog een extra specialisatiejaar Pediatrische kinesitherapie (kinderkinesitherapie) bijgedaan aan de Universiteit Gent.
Baby’s
Kinderen ontwikkelen zich op allerlei vlakken door te spelen en bewegen. Soms kan er echter sprake zijn van een vertraagde motorische, mentale, sociale of emotionele ontwikkeling. Dan kan kinesitherapie een uitkomst bieden. Tijdens de kinesessies wordt je kind uitstekend begeleid om zo de ontwikkeling te bevorderen.
Ook als ouder word je betrokken bij de kinesessies. Zo kunnen de oefeningen thuis verdergezet worden. Indien nodig overlegt de kinesist met andere hulpverleners zoals de huisarts of het CLB. Op die manier krijgt je kind een kinesitherapietraject volledig op zijn of haar maat.
Mogelijke problemen waarvoor kinesitherapie voorgeschreven kan worden:
Ook als je baby last heeft van respiratoire problemen (ademhalingsproblemen) kan een dokter kinesitherapie voorschrijven.
Mogelijke medische diagnoses kunnen hier zijn: Mucoviscidose, tracheomalacie, (RSV)bronchiolitis, bronchitis, longontsteking of pneumonie, bronchorroe, chronisch recidiverende luchtweginfecties, aanhoudende hoest, Primaire Ciliaire Dyskinesie, bronchiëctasieën, etc…
Kinderen en adolescenten
Voor een verscheidenheid aan aandoeningen kunnen kinderen t.e.m. 18 jaar en eventueel zelfs ouder, bij mij terecht. Deze problemen kunnen aangeboren zijn (zoals CP, neuromusculaire aandoeningen,…) of later verworven. Het kan gaan om een afwijking in de normale ontwikkeling (tiplopen, schrijfproblemen, …), spieraandoeningen (Duchenne, …).
Mogelijke aandoeningen waarvoor een dokter kinesitherapie kan voorschrijven:
Neurologische revalidatie
Met neurologische aandoeningen bedoelen we aandoeningen aan de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen.
Kinesitherapie bij een neurologische aandoening vraag een specifieke aanpak waarbij we kijken naar de patiënt als geheel en niet enkel naar symptomen. Tijdens de revalidatie komen verschillende aspecten aan bod waaronder het normaliseren van tonus, verminderen van spasticiteit, verbeteren van mobiliteit, evenwicht, coördinatie, spierkracht, transfers, staan en stappen, ….
We zoeken samen naar een manier om zo optimaal en comfortabel mogelijk te functioneren in het dagelijks leven.
Veel voorkomende neurologische aandoeningen zijn:
Algemene kinesitherapie
De algemene kinesitherapie richt zich op het behandelen van klachten en blessures aan het bewegingsapparaat bij zowel kinderen als volwassenen. Denk hierbij aan pijn aan spieren en gewrichten:
– acute of chronische nek- of rugproblemen
– sportletsels (enkelverstuikingen, tenniselleboog,…)
– evenwichtstoornissen
– revalidatie na operatie
– chronische pathologieën
– andere: reumatoïde artritis, Fibromyalgie, CVS,…
Samen gaan we op zoek naar een persoonlijk schema met realistische doelen waarbij rekening wordt gehouden met alle facetten van de gezondheid. Hierbij wordt aandacht besteed aan een gepaste manuele behandeling met een persoonlijke actieve oefentherapie en thuisoefeningen.
Ik ben telefonisch bereikbaar op het nummer 0468/107902 of via mail: [email protected]
Consult
Voor een kinesitherapeutische sessie worden de tarieven opgelegd door het RIZIV gehanteerd. Er wordt afgerekend per consultatie, dit kan contant, met de Bancontact-app of via Payconiq.
Terugbetaling
Alle ziekenfondsen betalen, na het indienen van uw voorschrift en bijbehorend getuigschrift een deel van de sessie terug.
In geval de afspraak niet kan worden nagekomen, wordt gevraagd minstens 24 uur op voorhand te verwittigen. Indien dit niet gebeurt, zal de consultatie alsnog worden aangerekend. Dank voor uw begrip.
Groepspraktijk Dupont | Keizerstraat 34, Ternat | [email protected]
Comments are closed.